Kasaamon alkuvaiheet

Kuinka päädyin perustamaan toiminimen.

Olen aina ollut innokas käsillä tekijä. Kaikkea on ollut kiva kokeilla vaikka lopputulos ei olisikaan ollut kummoinen. Eikä varsinkaan muille myytäväksi kelpaava. 

Olin peruskoulussa onneton kutoja, en muistaakseni saanut koskaan mitään valmiiksi. Samoin kävi ompelun kanssa. Pitkäjänteisyys ei ole koskaan ollut niitä parhaimpia puoliani.

Innostuin kuitenkin ammattikouluiässä ompelusta, äitini opastuksella ja päätin hakea alalle opiskelemaan. Siitä sainkin ne ainoat ammattipaperit. Olen siis Pukuompelija ammatiltani.


Mutta miten päädyin koruihin? 

Ensin innostuin kutomisesta. Kudoin hulluna villasukkia toisensa jälkeen. Siinä innostuksessa meni muutama vuosi. Sitten näin kuvia heijastetupsu-koruista ja aloin tehdä niitä. Ne saivat kovasti huomiota ja myinkin useita satseja. Samoihin aikoihin aloin kiinnostua avainnauhoista ja siitä tulikin seuraava myyntiartikkeli. Sain ihanaa palautetta tekeleistäni ja virtaa tehdä lisää. Tämä oli kaikki vielä harrastetoimintaa.


Seuraavaksi sain käsiini tyttäreni polymeerimassat. Ihan huvikseni kokeilin ja WAU! Olin koukussa. Imin kaiken tiedon ja konstit työstämiseen youtubesta. 

Tein muovailemistani paloista korva- ja kaulakoruja ja sain niistä kehuja. Aloin miettimään niiden myymistä. Olin saanut vihiä katselemistani videoista nettikauppa-alustasta Etsy.com. Tämä on amerikkalainen alusta, missä saa myydä kuka vaan, ei tarvinnut olla omaa yritystä. Tämä oli kuitenkin aika epätoivoista, olinhan korujeni kanssa 1 miljoonien joukossa. Seuraavaksi kokeilin muutamaa suomalaista konseptia, mutta lopulta päätin lähteä ihan livenä myymään. Ja ensimmäisen myyntitapahtumani koin Tallipihalla, kesällä 2018. Sain aivan upean vastaanoton ja siitä into nousi rytisemällä niin että päätin ottaa toiminimen, jotta voin kunnolla mainostaa Kasaamoa ja saada yritykselleni näkyvyyttä. 


Kasaamo syntyi siis virallisesti 1.9.2018